راهاندازی کسبوکار نیاز به تجهیزات و امکاناتی دارد که دسترسی به آنها در روز و روزگار جدید آسانتر از گذشته است. فرصتهای بیشتری پیش رویمان قرار دارند و اگر آنها را بشناسیم، روند کارمان بسیار سادهتر از قبل میشود. سیستم تلفن VoIP و خطوط اینترنتی یکی از همین شانسهای امروزی برای توسعه کسبوکار با امکانات بهینه هستند. فرقی نمیکند که دفتری فیزیکی برای شرکت اجاره کردهاید یا نه، در هر حال میتوانید خط تلفن اینترنتی مخصوص به آن را با شمارهای ثابت به نام خودتان داشته باشید. «دیگر خبری از سیمکشی مخابرات و تجهیزات اینچنینی نیست.» همهچیز در بستر اینترنت در اختیارتان قرار میگیرد و میتوانید با فناوری VoIP صاحب تلفن شوید. در ادامه درباره خط تلفن ویپ بیشتر میخوانید. این خطوط چطور کار میکنند و چه انواعی دارند؟ مزایا و معایبشان چیست؟
خط تلفن اینترنتی چیست؟
خطوط تلفنی اینترنتی خدماتی مشابه خط تلفنهای ثابت ارائه میکنند. تفاوت این دو در ساختار و اجرای خدماتشان است. برای راهاندازی تلفنهای اینترنتی به بستر شبکه جهانی نیاز دارید و احتیاجی به سیمکشیها و تجهیزات مخابراتی نیست. خط تلفن اینترنتی یا سیپترانک (SIP Trunk) پروتکلی است که با کمک آن انتقال صدا روی بستر شبکه اینترنت VoIP ممکن میشود.
تلفنهای اینترنتی (به آن سیپترانک هم میگویند) دو طرف دارند؛ در یک سمت، مرکز تلفن ویپ قرار دارد و سمت دیگر هم سرویسدهنده سیپترانک است. البته در سمت دوم، امکان حضور سانترال ویپ یا یک گیتوی (Gateway) هم وجود دارد. شرکتهای فعال در زمینه ارائه خدمات خطوط تلفن اینترنتی و مخابرات از فناوریهای ویپ و پروتکل سیپ (SIP) استفاده میکنند. سیپفون هم خطی تلفن اینترنتی است که برای برقرارکردن تماسها در سطح اینترنت از فناوری ویپ کمک میگیرد. این فناوریهای تازه توانستهاند، کیفیت تماسهای ورودی و خروجی را در شرکتها و بخشهای مختلفی مانند مراکز تماسشان بالا ببرند.
خطوط تلفن اینترنتی چطور عمل میکنند؟
برای ایجاد امکان تماس اینترنتی، مخابرات و شرکتهای فعال در این زمینه، بستری برای ارتباط صوتی میان سرویسدهنده و سرویسگیرنده بهوجود میآورند. چنین بستری در نتیجه استفاده از پروتکل سیپ شکل میگیرد. در این شرایط است که امکان ارائه خطوط تلفنی با اینترنت مقدور میشود. مخابرات از بستر فیبر نوری یا زوجسیم با سختافزاری موسوم به مودم G.SJDSL.BIS به کاربران خدمات ارائه میکند. در چنین حالتی است که شرکتهای ارائهدهنده میتوانند تعداد خطوط دلخواه مشتریان را برایشان فراهم و عرضه کنند. با این امکانات میتوانید خطوطی تلفنی برای شرکتتان در اختیار داشته باشید که به هیچ نقطه جغرافیایی وابسته نیست. برای راهاندازی زیرساخت خدمات مربوط به خط تلفن اینترنتی از فناوری ویپ استفاده میشود. شرکتهای فعال در این حوزه دارای مجوزهای لازم برای ارائه خدمات به مشتریان هستند و این امکانات را بدون نیاز به تجهیزات پیچیده یا فرایندهای طولانی و دشوار در اختیار مشتریان قرار میدهند.
خطوط تلفنی اینترنتی خدماتی مشابه خط تلفنهای ثابت ارائه میکنند. تفاوت این دو در ساختار و اجرای خدماتشان است. برای راهاندازی تلفنهای اینترنتی به بستر شبکه جهانی نیاز دارید و احتیاجی به سیمکشیها و تجهیزات مخابراتی نیست. خط تلفن اینترنتی یا سیپترانک (SIP Trunk) پروتکلی است که با کمک آن انتقال صدا روی بستر شبکه اینترنت VoIP ممکن میشود.
شکل شمارههای خطوط اینترنتی چگونه است؟
سرشماره موردنظر برای شرکت و کسبوکارتان را خودتان انتخاب میکنید؛ در خرید خط تلفن اینترنتی دستتان برای انتخاب باز است. شمارههای اینترنتی معمولا ۸ رقم دارند و همیشه با نام خودتان ثبت خواهند شد. شمارههایی با ارقام روند و مشخص، هزینه بیشتری دارند. امکان استفاده از چنین خطوطی روی بسترهای مختلف هم وجود دارد. با مبدل میتوانید از یک خط روی بسترهای مختلف استفاده کنید:
- موبایل؛
- تلفنهای ویپ؛
- مرکز تلفن ویپ؛
- تلفنهای آنالوگ قدیمی.
انواع تلفن اینترنتی چیست؟
تلفنهای اینترنتی در دو دستهبندی قرار میگیرند:
- سیپیوزر (SIP User) یا همان تلفن خانگی
- سیپترانک (SIP Trunk) یا همان تلفن تجاری
سیپیوزر (تلفن خانگی)
سیپیوزر تفاوتی با تلفنهای معمولی ندارد و از اینترنتی برای برقراری تماسها استفاده میکند. در واقع، کارکردن این تلفن دقیقاً شبیه همتایان سنتیاش است.
سیپترانک (تلفن تجاری)
تلفنهای سیپترانک یا تلفن اینترنتی تجاری برای کسبوکارها استفاده میشوند و امکاناتی مانند برقراری چند تماس را با وجود یک شماره ممکن میکنند. اینکه چه ظرفیت تماسی را برای خرید انتخاب میکنید به سلیقه و نیازهای خودتان وابسته است. در انتخاب و خرید خط تلفن اینترنتی باید نیازسنجی دقیقی داشته باشید و با در نظرگرفتن شرایطتان اقدام به تهیه بهترین گزینه برای کسبوکارتان کنید.
سرشماره موردنظر برای شرکت و کسبوکارتان را خودتان انتخاب میکنید؛ در خرید خط تلفن اینترنتی دستتان برای انتخاب باز است. شمارههای اینترنتی معمولا ۸ رقم دارند و همیشه با نام خودتان ثبت خواهند شد.
مزایا و معایب خطوط تلفنی اینترنتی چیست؟
خطوط تلفن اینترنتی مزایای فراوانی دارند و البته نواقص و مشکلاتی هم در استفاده از آنها موجود است. اگر قصد استفاده از چنین خدماتی را دارید، باید با نقاط ضعف و قوتش هم آشنا باشید.
مزایای خط تلفن ویپ
- هزینههای مربوط به تماس تلفنی کم میشود.
- پایداری تماسها بیشتر است و کیفیت مطلوبی دارند.
- از هر نقطه جغرافیایی، شما و همکارانتان با مشتریان و مخاطبان در ارتباط قرار میگیرند.
- شرایط دورکاری با وجود دسترسی به خط تلفن اینترنتی ساده میشود.
- تماسهای حاصل از خطوط تلفن اینترنتی فاقد نویز و همهمه یا مشکلاتی نظیر پژواک و برگشت صوت هستند.
- محدودیتهای جغرافیایی با خط تلفن اینترنتی از بین رفته است و اگر دفترتان را عوض کنید یا نقل مکان از شهری به شهر دیگر داشته باشید هم همچنان شمارهتان ثابت و بیتغییر میماند.
- خدمات موجود در این بستر از برقراری تماس بهخوبی پشتیبانی میشوند.
- امکان تعیین تعداد خطوط دلخواه اینترنتی متناسب با نیازهای کسبوکارتان وجود دارد.
معایب خط تلفن ویپ
- وابستگی به کیفیت اینترنت و برق؛ اگر اینها دچار اختلال شوند با مشکلاتی در سیستم تماس روبهرو میشوید.
باید قبول کرد که اگرچه خطوط تلفن اینترنتی مزایای زیادی دارند و میتوانند تماسهایی باکیفیت مطلوب ایجاد کنند اما وابستگیشان به اینترنت میتواند گاهی دردسرهایی بهوجود بیاورد. اگر از خط تلفن ویپ استفاده میکنید، باید به این نکته توجه داشته باشید. در صورتیکه کیفیت اینترنت مطلوب و وضعیت آن پایدار باشد، استفاده از خط تلفن اینترنتی فکر بسیار خوبی خواهد بود.
در آخر
استفاده از خط تلفن اینترنتی راهی برای ارتقای کیفیت تماسهای ورودی و خروجی در کسبوکارها است. ضمن اینکه باعث میشود هر شرکتی فارغ از محدودیتهای جغرافیایی یا مکانی بتواند تلفنی ثابت برای ارتباط با مشتریان و مخاطبان خود داشته باشد. خطوط تلفن اینترنتی در بستر و فضای اینترنت خدمات ارائه میدهند. این موضوع هم باعث بهبود کیفیتشان میشود و هم از سویی دیگر موجب میشود که اگر اینترنت اختلال پیدا کند، ارتباطات دچار مشکل شوند. در هر حال، امکاناتی که این فناوری در اختیارتان میگذارد، بسیار قابلاعتنا و کاربردی است. با رشد سریع و مداوم فناوری، باید انتظار داشته باشیم که امکاناتی نظیر خطوط تلفن اینترنتی هم در سالهای آینده خدمات جذابتری برایمان فراهم کنند.
مهرناز غلامی