تلفن تحت‌شبکه بی‌سیم یکی از پرکاربردترین سخت افزارهای مورد استفاده در شرکت‌هایی است که از سیستم تلفن VoIP استفاده می‌کنند. این نوع گوشی تلفن معمولا مورد استفاده افرادی که در شرکت دائم در حال رفت‌و‌آمد هستند و باید همیشه در دسترس باشند قرار می‌گیرد. سرپرست تیم های فروش، تیم فنی، انباردارها و منشی شرکت‌، سرپرست مرکز تماس و… از جمله افرادی هستند که معمولا از تلفن های بیسیم استفاده می‌کنند. تلفن بیسیم ویپ با توجه به نوع ارتباط وایرلس، متراژ پوشش دهی، استفاده شرکتی یا صنعتی، تعداد گوشی و… بسیار متنوع هستند و با توجه به نیاز هر سازمان انتخاب می‌شود. این محتوا یک «راهنمای خرید تلفن ویپ بیسیم» است تا بتوانیم مناسب‌ترین انتخاب را داشته باشید.

انواع تلفن ويپ بيسيم

تلفن‌های ویپ بیسیم از لحاظ نوع ارتباط و فناوری به دو دسته DECT و Wi-Fi تقسیم می‌شوند. گوشی‌های دکت در یک فرکانس خاص کار می‌کنند و فقط امکان ارتباط با بیس و تقویت کننده‌های خود را دارند و معمولا از کیفیت صدا و پایداری بیشتری برخوردار هستند و در مقابل قیمت بالاتری نسبت به وای فای دارند. در مقابل گوشی‌هایی که از تکنولوژی وای فای پشتیبانی می‌کنند امکان ارتباط با هر اکسس پوینت را دارند و این موضوع باعث می‌شود هزینه‌های سازمان برای خرید بیس و تقویت‌کننده پایین بیاید. در شبکه‌های بیسیم برای ارتباط اکسس پوینت ها با یکدیگر از Roaming استفاده می‌کنند. رومینگ بین اکسس پوینت‌ها باعث می‌شود زمانی که از محیط پوشش‌دهی یک اکسس پوینت به اکسس پوینت بعدی می‌روید مکالمه شما قطع نشود.

«راهنمای خرید تلفن ویپ بیسیم»

تلفن ویپ DECT

تلفن‌های تحت شبکه‌ای که از تکنولوژی DECT استفاده می‌کنند فقط در یک فرکانس خاص با ایستگاه‌های کاری خود (Base Station) ارتباط برقرار می‌کنند. تجهیزات دکت از کیفیت ارتباطی بسیار بالایی برخوردار هستند و می‌توانند تعداد زیادی گوشی بیسیم ویپ را در یک سازمان پوشش دهند. تلفن بیسیم دکت در دو نوع Indoor و Outdoor طراحی و ارائه شده اند. در سیستم های دکت زمانی که یک گوشی از میدان پوشش دهی بیس خود خارج شود برای تقویت دوباره سیگنال از تقویت کننده (Repeater) استفاده می‌کنند. اگر بخواهید تعداد بیشتر از حد ظرفیت یک بیس گوشی ویپ داشته باشید باید Base Station های شما از Multi Cell پشتیبانی کند.

تجهیزات مورد استفاده برای تلفن بیسیم DECT

به صورت کلی برای اینکه بتوانید از تلفن های قدرتمند بیسیم DECT در سازمان خود استفاده کنید، در وهله اول باید مرکز تلفن ویپ داشته باشید. تجهیزات وابسته تلفن بیسیم دکت شامل گوشی، تقویت‌کننده و بیس آن است. گوشی‌های دکت انواع مختلفی دارند و با توجه به نیاز هر سازمان انتخاب می‌شوند. به طور مثال اگر شما در یک محیط صنعتی هستید باید از یک گوشی که در مقابل ضربه و گرد‌و‌خاک مقاوم است استفاده کنید و اگر در یک محیط اداری تردد دارید می‌توانيد از تلفن هاي ويپ بيسيم ساده استفاده كنيد.

بيس هاي دكت نيز انواع مختلف دارد. مواردي كه در انتخاب بيس تلفن ویپ DECT اهمیت دارد، حداکثر تعداد گوشی‌های بیسیم مورد نیاز، قابلیت Multi Cell و محل قرارگیری بیس در محیط داخل یا خارج از سازمان است. و در نهایت اگر در یک مجموعه نیاز به افزایش شعاع پوشش‌دهی بیس داشتید، می‌توانيد از تقويت‌كننده استفاده کنید. لازم به ذكر است قابليت مالتي‌سل و تقويت كننده در همه برندها وجود ندارد. در ادامه «راهنمای خرید تلفن ویپ بیسیم» به تلفن بیسیم Wi-Fi می‌پردازیم.

راهنمای خرید تلفن ویپ بیسیم

تلفن بیسیم وای فای (Wi-Fi)

گوشی‌هایی که از تکنولوژی وای فای استفاده می‌کنند ساختار ارتباطی بسیار ساده‌ای دارند. کافی‌ست در محل شرکت خود یک اکسس پوینت داشته باشید و اطلاعات اتصال به اکسس پوینت را روی تلفن ویپ بیسیم وارد کنید تا گوشی وارد شبکه داخلی شرکت شود. اما داستان به همین‌جا ختم نمی‌شود. اگر شركت شما داراي چند طبقه باشد و بخواهيد از يك تلفن بي‌سيم در تمام طبقات استفاده كنيد بايد بستر مناسب ارتباطي آن را نيز فراهم كنيد. در حالت عادي اگر يك تلفن بي‌سيم از محدوده پوشش دهي يك اكسس پوينت خارج شود مکالمه قطع خواهد شد. در این شرایط باید اکسس پوینت‌ها را به نحوی طراحی کرده باشید تا از منطقه پوشش دهی هم خارج نشوند و همچنین برای اینکه ارتباط تلفنی شما قطع نشود باید بین اکسس پوینت ها رومینگ پیاده سازی شود.

تجهیزات مورد استفاده برای گوشی بیسیم وای فای

تلفن‌هاي بيسيم واي فاي بر خلاف تلفن بيسيم دكت تجهيزات كمتري نياز دارد. بديهي است كه براي استفاده از اين نوع گوشي نيز بايد از مركز تلفن ويپ استفاده كنيد. برای استفاده از تلفن وای فای باید از اکسس پوینت استفاده کنید. اگر قرار است با گوشی خود در تمام طبقات یا مجموعه خود تردد داشته باشید باید بین اکسس پوینت های Roaming پیکربندی شده باشد تا زمانی که از محدوده پوشش دهی یک اکسس پوینت خارج شدید مکالمه شما قطع نشود و بتوانید به محدوده پوشش دهی اکسس پوینت بعدی بدون قطع شدن مکالمه وارد شوید.

مزایا و معایب تلفن ویپ بی‌سیم دکت و تلفن ویپ بی‌سیم وای‌فای

اگر به دنبال یک ارتباط بیسیم پایدار و با کیفیت هستید اولویت را روی DECT بگذارید. تلفن‌های دکت نسبت به وای فای قیمت بالاتری دارند و نیاز به سخت‌افزارهای بیشتری دارد اما در مقابل به شما پایداری بیشتر و کیفیت صدای بهتری می‌دهد. پیکربندی تجهیزات دکت کمی پیچیده‌تر است و نیاز به یک متخصص خدمات ویپ آشنا به تجهیزات DECT دارد.

در ادامه راهنمای خرید تلفن ویپ بیسیم باید بگوییم که تلفن‌های بیسیم وای فای به دلیل اینکه وابسته به شبکه داخلی یک مجموعه هستند بسیار تحت تاثیر اختلالات شبکه‌ای سازمان قرار می‌گیرند. افزایش تعداد این گوشی‌ها بر روی شبکه داخلی یک سازمان باعث افزایش ترافیک و در نهایت اختلال در مکالمات تلفنی خواهد شد. این نوع گوشی‌ها مناسب شرکت‌های کوچکی هستند که می‌خواهند در یک دفترکار با یک شبکه محدود ارتباط بی‌سیم داشته باشند. مزیت گوشی بیسیم وای فای هزینه پیاده سازی پایین و عدم نیاز به سخت افزارهای جانبی است.

چک‌لیست راهنمای خرید تلفن ویپ بی‌سیم

پیش از اینکه بخواهیم یک جمع‌بندی کوتاه از مطالب بنویسیم، چند سوال مطرح می‌کنیم که به شما در انتخاب تلفن ویپ دکت یا تلفن ویپ وای فای کمک زیادی می‌کند. این سوالات مناسب کارشناسان فروش تجهیزات ویپ نیز است.

  • بودجه شما چقدر است؟
  • چه تعداد گوشی ویپ نیاز دارید و در آینده حداکثر به چه تعدادی خواهد رسید؟
  • گوشی های بیسیم را قرار است در چه محیطی با چه متراژی استفاده کنید؟ صنعتی یا اداری؟
  • افرادی که از این تلفن ها استفاده می‌کنند در محیط داخلی هستند یا محوطه شرکت؟
  • آیا بستر مناسب وایرلس از طریق اکسس پوینت دارید؟

اولین و مهم ترین گزینه جهت انتخاب یک تلفن ویپ بیسیم میزان بودجه‌ای است که شما برای این سیستم کنار گذاشته‌اید. با توجه به وضعیت اقتصادی کشور و قیمت ارز، تجهیزات سخت‌افزاری بسیار گران شده‌اند و به‌طور مثال پیاده‌سازی یک شبکه دکت با 20 تلفن، بیس و تقویت‌کننده در این شرایط ده‌ها میلیون هزینه خواهد داشت. برای اینکه بهتر بتوانید نوع گوشی بی‌سیم خود را انتخاب کنید حتما جواب‌های دقیق و کاملی به 5 سوال بالا بدهید و با آگاهی کامل با یک تامین‌کننده تجهیزات صحبت کنید. تلفن‌های دکت برای ارتباط درون‌شبکه‌ای خود نیاز به بیس و گاهی تقویت‌کننده دارد. قیمت نسبتا بالایی دارد اما در نهایت پایداری بالا و کیفیت مکالمه بهتری را برای شما خواهد داشت. در مقابل گوشی‌های وای فای نیازی به تجهیزات جانبی خاصی ندارد و به سادگی روی یک شبکه کوچک قابل پیاده‌سازی است. البته اگر نخواهید گوشی را به طبقات دیگر یا در یک واحد صنعتی به سوله و ساختمان های دیگر ببرید.

بیشتر بخوانید: تفاوت تلفن‌ ویپ بیسیم DECT و Wi-Fi چیست؟

برند های معتبر تلفن ویپ بیسیم در بازار ایران

کمپانی های مختلفی هستند که تلفن‌های ویپ بی‌سیم دکت و تلفن ویپ بی‌سیم وای‌فای عرضه کرده‌اند. در بازار ایران تلفن ویپ RTX، تلفن ویپ یالینک، تلفن ویپ گرنداستریم از پرکاربرد‌ترین و با کیفیت ترین برندهای بازار ایران هستند. امیدواریم این راهنمای خرید تلفن ویپ بیسیم برای انتخاب مناسب‌ترین گزینه به شما کمک کرده باشد. برای مشاهده انواع تلفن‌های وا‌ی‌فای و بی‌سیم می‌توانید به صفحه «تجهیزات ویپ» مراجعه کنید.

عکس حدیث تهرانی

مهرناز غلامی

ا ستاره۲ ستاره۳ ستاره۴ ستاره۵ ستاره (بدون امتیاز)

Loading...

ارسال دیدگاه